Веселин Маринов
официален уеб сайт

А тя ми разказа колко хубаво е било, когато на 3 март е гостувал Васил Найденов, колко много хора са останали вътре, колко са му се радвали. Много ме заболя! Но все пак тогава съм бил на 25 години, напълно неизвестен… Беше горчив урок.

И сега ми се е случвало да ми пропадат концерти. Преди няколко години например,на едно хубаво лятно турне за албума "Трифон Зарезан" - и в Созопол 63 билета продадени! Организаторите не бяха успели да разлепят афиши, времето се беше развалило, пък и сезонът свършваше…имаше си причини, но аз го преживях като един от най-големите си провали: бяхме наели много техника, имахме 10 много успешни концерта преди този и изведнъж, за последния - такава неприятна изненада . А бях поканил и Илия Луков, и гости от Бургас…Обадих им се да не идват и си тръгнахме към София. Цяла нощ съм плакал! 

Две са наградите, на които държа

Две са наградите, на които най-много държа. Едната е от конкурса Мелодия на годината - аз бях нейният последен носител. Спечелих я с "Горчиво вино", то с огромна преднина. Имаше месечни класации, а за годишната песните се изпълняваха в зала "Универсиада", на живо с оркестър "Акага", пред огромна публика , която гласуваше наградите. И си спомням как малко преди този финален кръг аз се разболях от тежък грип. Ден преди концерта нямах глас да говоря. Пях много зле, но хората обожаваха песента, тя вече беше популярна и затова спечелих.

Другата е от "Златният Орфей +" през 1994 година. Тази награда ме върна в България и ме изтласка много бързо напред в музиката, затова е страшно ценна за мен. Малко преди това бях претърпял тежка операция заради един болен зъб, бях на косъм от менингит - всъщност заради тези проблеми дойдох в България. След "Орфея" дойде и поканата от Тончо Русев да изпея "Ти си любовта", "Горчиво вино", "За теб, Българио". За тях Тончо ми е казвал, че дори и да спра да правя нови песни, те ще продължат да поддържат името ми популярно още 10 години. 

Сутрин тичам

Почти всяка сутрин тичам - около час, час и десет минути - независимо в кой град се намирам. Пропускам го само когато вали дъжд или времето е лошо. Понякога играя и тенис с приятели. 

Предстоящи концерти

Всички права запазени. (c) 2001-2024 Веселин Маринов

уеб дизайн: Уебвижън