album-art

00:00

Когато бях дете, в моя роден град, където съм израснал, зимата беше такава, каквато сега я има само в приказките и в спомените на нашите родители. Снегът валеше с дни, затрупваше улиците и градините – всичко наоколо, и образуваше огромни преспи. Сутрин осъмвахме заобиколени от приказната белота на падналия през нощта сняг. Заради него често ни пускаха във ваканция и не учехме по цяла седмица. Помня как с баща ми разчиствахме снега пред нашата къща и очаквахме дървата за огрев и въглищата, които пристигаха по бялата улица с една шейна, дърпана от коне. Колко приказна ми се струваше тогава тази шейна! И целият зимен свят!… Израснах в едно прекрасно семейство, благодарен съм на родителите си за възпитанието, което ми дадоха, за това, че събудиха у мен чувството на романтика и сантименталност, които и до днес са водещи в отношенията ми с хората. И сега, след толкова години, продължавам да усещам онзи трепет в душата си, онова чисто чувство на вълнение и необяснима радост, които ме будят в дългите зимни нощи и ме карат да погледна през прозореца с една боязливост да не би снегът да е спрял да вали. Нищо на света не може да се сравни с щастието, което изпитвам, когато наближават Коледните и Новогодишните празници! Тогава усещам как хората, магазините, улиците стават по-различни – такива, каквито ми се иска да бъдат през цялата година. На Коледа щастливите усмивки са повече и сякаш всички ставаме еднакви – забравяме проблемите и дребните неща, които ни пречат да се разбираме и да се обичаме, отдаваме се на семейния уют и на чистотата, която носи светият празник.

От много отдавна подготвям този албум и мечтая за него. Щастлив съм, че той вече е част от моето творчество, от моя живот. Всичко, което ви разказах дотук, е събрано в него – като послание, като чувства и душевност. Благодарение на музиката, която като че ли единствена не ме предаде и ми остана вярна, аз успях да осъществя тази моя голяма мечта, да докосна вашето детство, вашите позабравени спомени, да бъда с вас в Коледната нощ и заедно да посрещнем Новата година.

Поднасям ви този албум като книга със съкровени приказки, дошли от най-лиричните мечти и спомени, съхранени в душата ми. “Прочетете” я със сърцето си и нека заедно се пренесем, поне за миг, в онзи приказно-вълшебен свят, където хората са по-добри и вярват в чудеса!