album-art

  00:00

  Избрах за вас с любов (2004)

  Има песни, които нашумяват бързо, стават хитове за един сезон и после се забравят. Има и такива, които живеят с години и силата на въздействието им никога не отслабва, благодарение на качествата им. Времената се менят, критериите – също. Но хубавата песен винаги успява да намери пътя към сърцето на тези, които умеят да я ценят, тези, за които е създадена… с много професионализъм и любов!

  Хитовете правят популярен изпълнителя, но всъщност той е само част от създаването на една песен, за което е нужен цял екип. Тук е моментът да благодаря на авторите, които бяха до мен през всички тези години – композитори, поети и текстописци, аранжори, тонрежисьори … без които този успех щеше да е немислим. Безкрайно съм щастлив, че имам честта да работя с Патриарха на българската популярна музика – Тончо Русев, и поетът на Любовта – Евтим Евтимов! Признателен съм на Михаил Белчев, Тодор Анастасов, Петър Караангов, Иван Тенев, Александър Петров, Йордан Янков, Влади Априлов, Зорница Попова, Мария Ганева, Димитър Пенев… Сърдечни благодарности на Борис Чакъров и Краси Гюлмезов за приятелството, отношението и всеотдайността при създаването на общите ни песни. Радостен съм, че в последните години музиката ме събра и с талантливите Мариета Ангелова и Пламен Велинов.

  И на вас, мои верни почитатели, благодаря!

  Трудно ми беше да подбера само 27 от песните, които съм изпълнил за повече от 22 години сценична дейност – обичам ги всичките! Всяка една от тях е идвала като още едно ново голямо събитие в моя живот, защото аз дишам, съществувам чрез песните си – избирал съм ги и съм ги изпълнявал с цялата си душа. Но в този двоен албум включих тези от тях, които си мисля, че са допринесли най-много за популярността ми, въпреки, че така не намериха място много от песните, на които аз най-вече държа, онези, които са най-близко до моята душевност и нагласа и които за съжаление не станаха хитове заради своята сантименталност и лирика. А тя – лириката, ни е така нужна в днешния прозаичен и лишен от емоционалност свят, от който самите ние сме част и именно затова можем да дадем по нещо от себе си, за да го направим по-привлекателен.

  Вярвам, че оттук нататък предстоят много нови още по-хубави песни. Обещание за това е баладата “Да се събудиш до мен”, която е съвсем нова и присъства в този албум като мост между него и следващия.

  Сигурен съм, че ни очакват още много вълнуващи срещи и мигове с магията на песента!


   

  Тончо Русев:

  Истинско щастие е работата ми с великолепния изпълнител Веселин Маринов.

  Срещата ми с неговото артистично присъствие, богати гласови възможности, одухотворената му интерпретация родиха повече от 60-70 песни, с които се гордея и ги причислявам към най-сполучливите в моя дълъг творчески път.

  Взаимното ни творчество ни срещна за хиляден път с неповторимата българска публика и за сетен път ми показа пътя към нейната Душа!

  Не мога да си представя българската песенна култура без блестящото присъствие на певеца, артиста, приятеля и Човека Веселин Маринов!

   


   

  Евтим Евтимов:

  С човека и певеца Веселин Маринов се запознахме преди петнадесет години, когато Тончо Русев написа една песен за него по мое стихотворение. Помня първите думи на големия композитор:

  “- Евтиме, запомни името на този певец, то ще звучи много ярко през годините.”

  Това предсказание се сбъдна.

  Когато след това запя “Ти си любовта” и “Горчиво вино”, в тези песни се открои самородния глас на певеца, а след тях едно голямо ято от песни го направиха едно от най-известните имена в българската популярна песен. Сега Веселин Маринов е звезда, която се радва не само на заслужено признание на певец, но получи и любовта на хората, които обичат истинската българска песен.”

  Съдържание на първия диск:

  01. За теб, Българийо

  02. Горчиво вино

  03. Вино и любов

  04. Звездице моя

  05. Слънце зайде

  06. Първа есен

  07. Най-хубавото лято си отива

  08. Трифон Зарезан

  09. Питаш ме, майко

  10. Български войник

  11. Завръщането на полските щурчета

  12. Тежкото хоро

  13. За едната чест

  14. За това ли всичко е било

   

  Съдържание на втория диск:

  01. Рожден ден

  02. Ти си любовта

  03. Жена на балкона

  04. Ако жена не те признае

  05. Имен ден

  06. Ако знам

  07. Нощ над града

  08. Пожарите на любовта

  09. Слънце мое

  10. Лъжи ме, циганко

  11. Изхвърлени цветя

  12. Моя луда любов

  13. Само миг отшумял

  14. Да се събудиш до мен