Веселин Маринов
официален уеб сайт

От няколко години попфолкът е продуктивен шоубизнес, в който се влагат и от който се печелят много пари. Само фирмите, които инвестират в този жанр, са печеливши - доказателство, че това е бъдещето. Няма как да бъдем по-различни от другите балкански страни. И колкото и да се правим на "бели негри", както казва Тончо Русев, след няколко години всички ще признаят поп фолка - дори редакциите в националните медии. Големи имена като Ивана, Глория, Нелина, Емилия трябва да присъстват в значимите медии. Ето, и моите клипове се въртят само по "Планета"ТВ - не защото от "Пайнер" ми забраняват да ги давам в националните медии, а защото като ги дам, остават в шкафовете. А в същото време залите ми са пълни… Не мога да си го обясня! Такъв хаос е в националните медии, че вече съм се отказал от идеята, че моите песни могат да бъдат включени в програмните им схеми. В отделни блокове - да, но не и изцяло. Щом може наш президент да бъде поздравяван с "Бийтълс", други известни политици пак с американски песни - това са дребните неща, които говорят за по-дълбоки проблеми.

Най-голям успех в Германия имат техните певци, които изпълняват фолклорната им музика в съвременни аранжименти - нещо като аналог на нашите попфолк певци. Разликата е, че ритмите им са равноделни, не са разнообразни като балканските. Тъжно ми е, че в световен мащаб изчезна мелодичната песен - и поп, и рок. 

В момента животът ми е само работа

В момента животът ми е единствено и само работа. Не съжалявам, но въпреки това се чудя дали не е по-добре пак да дойдат онези години, пълни със сантименталност и романтика. Разбирам, че всички сме тръгнали към един по-качествени по-красив живот, но трябва всеки от нас да разбере, че е нужно сам да работи и да се усъвършенства там, където му е мястото. Не съм съгласен с онези млади хора, които заминават за Испания и живеят в някакви бараки, нито с онези, които берат маслини в Кипър… Черен труд може да работи всеки и в България, не трябва да се срамуваме от това. Затова и вече отказвам да пея в чужбина - имам десетки покани, но ходих три пъти да пея на българи в чужбина и видях как живеят там. Омръзна ми да разписвам автографи на плачещи майки, чиито деца са в чужбина! България можем само ние да я оправим, но трябва да работим. 

Не е грешка да инвестирам в себе си

Смятам, че не е грешка да инвестирам в себе си, в певеца Веско Маринов, дори и в тези трудни условия в България. След няколко години, когато стандартът на живота се повиши и хората имат повече възможност да мислят и за духовното, може би ще успея да печеля от концертите си повече. Но не мисля, че трябва да се отказвам - все пак да пея е нещото, което умея да правя най-добре.

Жена ми мисли, че всеки лев, който отива за техника, е отишъл не на вятър, а на бурен вятър. Разбирам я, всички жени са такива - мислят първо за дома. Тя е домошар, не понася пътуванията - за нея всяко отиване до морето е събитие и трябва по средата да спрем и да преспим. И дъщеря ми е същата. Затова и никога не сме мислили да работим заедно. Пътуването е неизменна част от нашата професия - който не обича да пътува, по-добре въобще да не се захваща с нея. Мен например, като не пътувам три дни, започват да ме сърбят ръцете и не мога място да си намеря. 

Предстоящи концерти

Всички права запазени. (c) 2001-2023 Веселин Маринов

уеб дизайн: Уебвижън