Веселин Маринов
официален уеб сайт

Елхата я украсяваме още в началото на декември! Може да е много рано, но тя е у дома - да ни напомня за идващия празник. Всеки подарък, колкото и да е малък, е опакован отделно и елхата изглежда отрупана с подаръци, а на всеки от тях пише за кого е. Винаги към девет, девет и половина си отваряме подаръците, разиграваме ги с карти - който изтегли най-малката, той е първи в отварянето.

Коледата наистина ми е свързана с много приятни очаквания и вълнения - най-вече защото това е единствената седмица, в която мога истински да си почина, да седна на маса с приятели, да не се притеснявам за диети и да се почувствам обикновен човек, без ангажиментите и задълженията, които иначе ме затрупват по цял ден. Имам чувството, че тогава хората са по-добри, очите им светят, когато си пожелават хубави неща, имат нова надежда… Най-важното в Коледа за мен не е религиозният смисъл - раждането на Христос, а човешките отношения, любовта.

Вярвам в това, което виждам и чувам

Не съм суеверен, не вярвам в разни ритуали преди концерт, в талисмани, които носят късмет, и не разбирам хората, които преди да излязат на сцената се събират и се молят… Майка ми е вярваща, жена ми също. Аз обичам българската църква, приятел съм с няколко владики, особено с Дядо Григорий от Търновската епархия, правил съм благотворителни концерти, подпомагал съм строежи и ремонти на имоти на църквата - не са ми чужди тези неща. Но не обяснявам неуспехите и успехите в живота си с Бог. Много хора казват: "Каквото му е било писано". Няма такова нещо - двете ти ръце и главата ти пишат! Една от най-известните ни астроложки, Светлана Тилкова, е близка моя приятелка от близо 20 години и много пъти съм се съветвал с нея. Но съм го правил от романтика. Никога не съм очаквал Бог да ми помогне, за да вървя напред.

Бих казал обаче, че има едно птиченце на рамото ми, което ми е помагало. Както с онази врата ма моя учител по пеене, или двете стотинки, които ме чакаха в телефона… Но аз съм здраво стъпил на земята и вярвам в това, което виждам и чувам. 

Предстоящи концерти

Всички права запазени. (c) 2001-2024 Веселин Маринов

уеб дизайн: Уебвижън