Веселин Маринов
официален уеб сайт

В Германия работех с агенция, която се занимава с организиране на представянето на различни модни колекции. Обикаляхме цяла Вестфалия - това е северозападната част на Германия, с представянето на сезонните колекции на две големи модни къщи. Там научих какво е коректност, научих се да бъда силен характер и да отделям приятелските отношения от професионалните.

Четири години бях отделен от семейството си и ми беше много трудно. Жена ми идваше понякога… После дойде съдбовният момент с моето заболяване, дойдох си в България, дойде "Златния Орфей", дойде албумът "Горчиво вино", който тотално промени нещата. И разбрах, че моето място е тук. Това започна да събужда моите студентски мечти и надеждата, че те могат да се сбъднат.

Като се върнах от Германия си купихме апартамент. Мога да кажа, че съм успял - пял съм на 10 години в старото и 12 в новото време. Имам огромен репертоар на различни езици. И имам идея да направя една колекция с евъргрийни, записани от мен. 

Дъщеря ми заспива с моите песни

Скоро подписах автограф на едно малко момиченце, което се казваше Нанси - кръстено на баба си Надка. Не го разбирам аз това - да вземеш на баба си буквата, мисля че децата трябва да се кръщават с нашите имена. Моята дъщеря се казва Йоана - по настояване на жена ми я кръстихме на Свети Йоан, защото е родена на неговия празник - 24 юни.

Дъщеря ми осмисли живота ми. Заради нея мога да си кажа "Все ми е едно!", когато нещо не върви, когато съм напрегнат и е пълно с лоши хора около мен. Тогава си мисля, че има някой на този свят, заради когото си струва да се боря. Йоана беше добро дете, а сега е прекрасна млада дама. Майка й я е възпитала много добре. Аз, колкото мога, съм я възпитавал да обича България, разказвам й за събитията в историята ни…

Предстоящи концерти

Всички права запазени. (c) 2001-2023 Веселин Маринов

уеб дизайн: Уебвижън