Веселин Маринов
официален уеб сайт

Есента, на една бригада, бяхме близо до Рилския манастир заедно с Класическия отдел. Като селско чедо за мен нормата беше смешна- свършвах за половин час и после помагах на момичетата. На тази бригада дойде един от мениджърите на "Импулс", намери ме в горите, в лагера, и ме покани да отида с него на прослушване. Получих разрешение от ръководителите ни и тръгнах. Първата ми изява с "Импулс" беше на 2 декември 1981 година във Видин. Цяла нощ пътувах във влака с Татяна Лолова - двамата бяхме в купето. С тези две забележителни неща ще запомня тази дата - срещата с Татяна Лолова и първия ми концерт. Изпяхме три песни за предаването "Зиг Заг" на програма "Христо Ботев".

Напуснах "Импулс" след две операции

Репетирахме в Културния дом в "Надежда", в мазето - не може рок група да свири, където има прозорци. Нямаше технически потенциал - само един тонрежисьор, който е на пулта. Но моите колеги се правеха на големи звезди. И аз много често оставах с тонрежисьора, за да разтоварим апаратурата в Младежкия дом, защото нямаше кой друг. Това са неща, които опират до човека - аз нямах това самочувствие, което имаха другите и заради това станах известен дълго време след тях.

Страхотни години бяха, никога няма да забравя първите Новогодишни концерти в Ямбол, първите автографи, първото внимание от почитателки… Трябваше да изпълнявам песните на световноизвестните рок групи в техните оригинални тоналности - хората търсеха приликата. А това е много уморително за гласа. По 22-23 песни пеех на концерт. Всички млади момчета, ергени, отиваха да се веселят, а аз се прибирам в хотела - чай, мед, витамин С, сливи… Не говоря, за да мога да съм адекватен на следващия ден. Пътуванията бяха безкрайно примитивни, но много романтични.

Когато напуснах групата през 84-та, имах тежки операции на гласните струни - точно заради рокендрола. Бях направил възли, защото нямах нужната техника на пеене, а изпълнявах тежки песни. Но въпреки това си спомням само с хубаво за "Импулс". Това беше много тежък период за мен, бях и във финансова криза. Едва успях да изпея двете песни на държавния си изпит. Две операции ми правиха - втората беше точно на рождения ми ден. На 22 години бях. Не казах на родителите ми, не исках да ги притеснявам. Получих пари от ръководителя на "Импулс" Илия Кънчев, за да отида на море, защото лекуващият ми лекар ми препоръча да дишам йодните пари. Илия е стар рокаджия и голям музикант, в момента е в Америка. Така и не му върнах тези пари, не ги поиска. Имало е моменти, в които съм го ненавиждал, защото беше много суров. Но сега разбирам, че много ми е помогнал с ерудицията, която може да ти даде само една група. Групата те учи да работиш с други, да имаш отговорност пред колегите. Който певец не минал през група или не е пял с оркестър, трудно може да оцелее. 

Предстоящи концерти

Всички права запазени. (c) 2001-2022 Веселин Маринов

уеб дизайн: Уебвижън