Веселин Маринов
официален уеб сайт

Това породи интерес в гимназиалната група-на големите батковци. Бях в седми клас, когато в междучасието дойдоха две момчета – Тинко и Георги, те бяха в девети или десети клас, и ме поканиха да отида на репетиция с тях, за да ме прослуша ръководителят им. Той беше по-голям, току -що беше завършил гимназия – Сергей. Тогава за първи път седнах зад истински барабани, Сергей ми показа как се работи със сета – с фус, чинели, педали… А аз на всичкото отгоре съм левичар и обръщах инструментите.

От Комсомола бяха закупили апаратура – Вермона 600, колоните ни бяха за бас китара, MV. Тогава всички самодейни групи бяхме оборудвани еднакво и пеехме на едни и същи микрофони за говорене. Първите песни, които направихме, бяха "Албена" на Маргарита Хранова и "Археологът" – ученическа, пееше се по бригадите. Изпълняваше ги Тинко, водещият певец на групата. Имахме и певица – Анета. Първоначално бях само барабанист.

Георги пък ме научи да свиря на китара, първият акорд беше ла минор.

На следващата година (бях в осми клас) получих доверието да изпея първата си песен – на пролетната вечеринка, която беше голямо събитие в града. Изпях песента "Сън" – също много нашумяла по бригадите.

Започнах и сам да си композирам

По-късно станах солист на групата, свирехме по различни вечеринки, забави, балове – с една УАЗ-ка ни караха апаратурата. Започнах и сам малко по малко да си композирам песни. За една пролетна вечеринка в десети клас написах песента "Тъгата на моряка", по стихотворение, което видях в тетрадката на моя съученичка – тогава имаше такъв обичай да събираме стихове в тетрадки и да си ги разменяме. Чак след години разбрах, че стихотворението е на Давид Овадия – каза ми една жена от публиката на концерт в Панагюрище.

Представихме "Тъгата на моряка" като цяла театрална постановка – опънахме завеси на сцената, а зад тях играеха момче и момиче, нещо като театър на сенките. И тази песен предизвиква фурор в града, беше нещо извън стандартите. Тогава осъзнах, че моето пеене и начинът, по който поднасям песните, влияят на хората.

Предстоящи концерти

Всички права запазени. (c) 2001-2024 Веселин Маринов

уеб дизайн: Уебвижън