Веселин Маринов
официален уеб сайт

Много от моите почитатели ми задават въпроса, коя е тази луда любов.Аз обикновено не разказвам за личните си неща. Но тези, които ме познават като певец, знаят, че песните са една част от живота ми. Почти всички са разказани като история от мен и пресътворени от Тончо и Евтим в песни. За мене всичко хубаво в тоя живот е сътворено от любов и няма нищо лошо да се разкаже дори за една луда любов. Освен това имам три патриотични песни. За първи път толкова много в един албум. Имам и една песен, посветена на всички бежанци. С течение на годините разбрах, че моите почитатели харесват патриотичната песен. Имам средно на година по 80-100 концерта и в последните години нямаме паднал концерт. Не слагам в сметката участията в различни мероприятия и празници... Новото е,че включвам цели 3 патриотични песни в един албум. Досега са били 1-2, но пък са били най-аплодираните.

Като например песента "Български войник". Надявам се такава съдба да има и новата ми песен "За едната чест". Това е една моя изповед. Според мен, такава песен не е правена в България досега, толкова искрена и толкова директна. Чаках я много години. Дори бяхме решили да кръстим така и новият албум, но понеже звучи много сериозно и прекалено тъжно, решихме в последствие албума да е Моя луда любов.

За мен литературната основа на една песен е най-важната.Почти няма вече автори в България, които да работят по стихотворение, по готовата идея, по готовата история. 90 на сто от българските композитори първо пишат музиката и след това по нея се нагласява текста, което лишава песента от максималното й възприемане. Истинската музика се ражда, когато прочетеш стихотворението, когато от думите се събуди музиката... Знаете ли, Тончо Русев може да напише песен и от статия във вестника, затова за мен е майстор... А чрез него и Евтим Евтимов се запознах и с други майстори на песента като Ваньо Вълчев, Калин Донков, Петър Караангов и т.н.; благодарение на тях работя и с най-големия композитор на Македония Григор Копров, който пише песни специално за мен.

В новият ми албум не отминавам и темата за любовта. Тя е основна тема, която винаги е присъствала в моите песни. Песните за любовта са почти цялото ми съществуване. Има няколко много тъжни балади за спомена, минал с времето. Има и песни, които са според мен водещите, защото не е тайна,че песните, които продават един албум за шлагерите, празничните, веселите, любовните. Колкото до клиповете, идеята ни с "Пайнер" е да направим тази година повече от 10-12 видеоклипа. Отчитам, че клиповете малко ми липсват като реклама. Основно ще снимаме през май, тъй като тогава няма да имам активен концертен живот.

Виното също не липсва в новия ми албум. Казвам "...слабо вино е за теб жената, много слабо, но отпиеш ли от него само с 2-3 капки, те опива...". Не съм забравил темата за виното и любовта, но тя присъства само в две песни, докато в албума Вино и любов от 12 песни в седем имаше думата "вино".

На всички мои верни почитатели, които ме подкрепят - 
БЛАГОДАРЯ! 

Предстоящи концерти

Всички права запазени. (c) 2001-2021 Веселин Маринов

уеб дизайн: Уебвижън