Веселин Маринов
официален уеб сайт

Наталия Симеонова взе участие в подготвителната част на „Великолепната шесторка”. Тя успя да спечели за каузата 12-те популярни личности, които ще бъдат представени утре вечер от 20.00 часа в първия епизод на благотворителното шоу. Наталия е добрата вестителка, която достигна до умовете и сърцата на Николай Свинаров, Тити Папазов, Мартин Захариев, Мариана Векилска, Нели Иванова (Survivor) и Румяна Маринова (Мисис България) и певците Мариана Попова, Деси Добрева, Рени, Дичо, Данчо Караджов и Веселин Маринов. Зрителите ще видят неподправените реакции и коментари на звездите относно съдбата на децата в Могилино, уловени от Наталия Симеонова. 

Още от понеделник вечерта зрителите могат да гласуват в подкрепа на децата от Могилино на номер 1021 за всички мобилни оператори. Специалната банкова сметка на bTV, на която зрителите могат да правят дарения, е с номер IBAN: BG10 FINV 9150 5300 1786 92. 

Всички приходи от гласуването ще бъдат предоставени на УНИЦЕФ. Те ще бъдат изразходвани за построяване на т.нар. „Малка къща за деца”, в която първоначално 15 деца от Могилино ще бъдат преместени в среда, близка до семейната. УНИЦЕФ ще инвестира средства и в обучение на специалисти, които ще работят с децата, така че те да достигнат пълния си интелектуален капацитет. Ще бъде закупено и специализирано медицинско и рехабилитационно оборудване за нуждаещите се деца. „Малката къща за деца” ще бъде построена в населено място, което може да предостави възможности за качествени социални и здравни услуги, както и местни специалисти.

"Великолепната шесторка" събира средства за децата от Могилино 

Дванайсет музиканти и популярни личности ще пеят в дуети в подкрепа на каузата. Мариана Попова, Деси Добрева, Рени, Дичо, Данчо Караджов и Веселин Маринов са шестимата музиканти, които ще пеят заедно с популярни личности в ефира на bTV от 14 януари до 21 февруари, от 20 ч. в благотворителното музикално шоу. 

Сред известните личности, които ще пеят в дуети с музикантите в подкрепа на децата от Могилино, са Николай Свинаров, Тити Папазов, Мартин Захариев, Мариана Векилска, Нели Иванова (Survivor) и Румяна Маринова (Мисис България). 

Зрителите могат да гласуват на посочени в предаването телефони, като приходите от вота отиват изцяло за каузата на децата от дома в с. Могилино. В предаването ще бъде обявена и банкова сметка за набиране на средства. 

Първото издание на "Великолепната шесторка" (14 януари, 20.00 часа) ще продължи час и половина, като в него водещата Наталия Симеонова ще разясни в подробности как и за какво ще бъдат изразходвани парите, събрани от зрителите на bTV. 

В понеделник ще бъдат представени и всичките 12 участници. Първо зрителите ще чуят самостоятелни изпълнения на ВИП личностите, а след това певците ще си изберат дуетната половинка. Новосформираните дуети ще получат и първата си музикална задача за четвъртък, 17 януари. 

Всички приходи от гласуването ще бъдат предоставени на УНИЦЕФ. Те ще бъдат изразходвани за построяване на т.нар. "Малка къща за деца", в която първоначално 15 деца от Могилино ще бъдат преместени в среда, близка до семейната. 

УНИЦЕФ ще инвестира средства и в обучение на специалисти, които ще работят с децата, така че те да достигнат пълния си интелектуален капацитет. Ще бъде закупено и специализирано медицинско и рехабилитационно оборудване за нуждаещите се деца. "Малката къща за деца" ще бъде построена в населено място, което може да предостави възможности за качествени социални и здравни услуги, както и местни специалисти. 

Идеята за формата "Великолепната шесторка" принадлежи на един от най-добрите режисьори и филмови творци в Латвия - Андрес Екис, реализирал успешно над 20 собствени продукции. Концепцията на шоуто привлече интереса на bTV още през октомври 2007 г., а след излъчването на филма на ВВС "Изоставените деца на България" bTV прецени, че именно този формат е най-подходящ за въвличане на цялата българска общественост в мащабната инициатива в подкрепа на децата от Могилино. 

Чрез предаването "Великолепната шесторка" bTV ще подкрепи част от изпълнението на плана за действие, разработен от Агенцията за социално подпомагане (АСП) към МТСП за поетапното закриване на дома в с. Могилино и намиране на подходящи решения за децата. Той е част от по-мащабния план за деинституционализация на децата, настанени в домове в България и отглеждането им в среда, близка до семейната.

МАЛКА КЪЩА ЗА ДЕЦА

Концепцията: Малката къща за деца е социална услуга, в която малка група деца (максимум 15) живеят в среда близка до домашната – те ходят на училище, имат съседи, играят и се срещат с приятели в квартала. Детето и неговите потребности са в центъра на живота в Малката къща. Всяко дете, което живее в Малката къща е уникално и неповторимо и ще му се предоставят най-благоприятните възможности за развитие.

Малката къща има за цел да даде възможност на децата за по-добро бъдеще, като им предоставя индивидуална грижа и внимание. Тя ще помогне на децата да говорят за чувства и желания си, за миналото, което трябва да разберат, за привързаността, за надеждите и мечтите си за бъдещето. 

Къщата ще има малък обгрижващ персонал, който ще осигурява непрекъсната специализирана грижа за децата настанени там. Персоналът ще включва различни специалисти – медицински лица, социални работници, психолози, логопеди, рехабилитатори и/или други специалисти. Децата ще бъдат включвани в обсъждането на решенията за своето бъдеще и протичането на живота им в Малката къща.

Защо?

Съгласно международни изследвания за всеки 3 месеца престой в институция (дом) се наблюдава 1 месец забавяне в развитието на детето. За съжаление, системата за отглеждане на деца, лишени от родителска грижа в големи домове, не функционира в интерес на детето. Децата в големите домове не получават индивидуално внимание и грижа. По-голямата част от децата, прекарали почти целия си живот в институции, не познават живота извън дома. Ежедневните дейности, като пазаруване, общуване със съседи, пресичане на улица, игра навън, разходки, контактуване с приятели, за тях остават чужди.

Специализирана работа с деца с изоставане в развитието:

Децата, които ще се настанят в Малката къща имат забавяне в развитието в следствие на липсата на достатъчно грижа и стимулиране. Специалистите в Малката къща ще бъдат специално обучени за използване на образователни играчки и игри, които ще работят с децата, за да достигнат пълния си интелектуален капацитет. 

 

(по материали от bTV)

Предстоящи концерти

Всички права запазени. (c) 2001-2021 Веселин Маринов

уеб дизайн: Уебвижън