Веселин Маринов
официален уеб сайт

Коледен сън

Когато бях дете, в моя роден град, където съм израснал, зимата беше такава, каквато сега я има само в приказките и в спомените на нашите родители. Снегът валеше с дни, затрупваше улиците и градините - всичко наоколо, и образуваше огромни преспи. Сутрин осъмвахме заобиколени от приказната белота на падналия през нощта сняг. Заради него често ни пускаха във ваканция и не учехме по цяла седмица. Помня как с баща ми разчиствахме снега пред нашата къща и очаквахме дървата за огрев и въглищата, които пристигаха по бялата улица с една шейна, дърпана от коне. Колко приказна ми се струваше тогава тази шейна! И целият зимен свят!… Израснах в едно прекрасно семейство, благодарен съм на родителите си за възпитанието, което ми дадоха, за това, че събудиха у мен чувството на романтика и сантименталност, които и до днес са водещи в отношенията ми с хората. И сега, след толкова години, продължавам да усещам онзи трепет в душата си, онова чисто чувство на вълнение и необяснима радост, които ме будят в дългите зимни нощи и ме карат да погледна през прозореца с една боязливост да не би снегът да е спрял да вали. Нищо на света не може да се сравни с щастието, което изпитвам, когато наближават Коледните и Новогодишните празници! Тогава усещам как хората, магазините, улиците стават по-различни - такива, каквито ми се иска да бъдат през цялата година. На Коледа щастливите усмивки са повече и сякаш всички ставаме еднакви - забравяме проблемите и дребните неща, които ни пречат да се разбираме и да се обичаме, отдаваме се на семейния уют и на чистотата, която носи светият празник.

От много отдавна подготвям този албум и мечтая за него. Щастлив съм, че той вече е част от моето творчество, от моя живот. Всичко, което ви разказах дотук, е събрано в него - като послание, като чувства и душевност. Благодарение на музиката, която като че ли единствена не ме предаде и ми остана вярна, аз успях да осъществя тази моя голяма мечта, да докосна вашето детство, вашите позабравени спомени, да бъда с вас в Коледната нощ и заедно да посрещнем Новата година.

Поднасям ви този албум като книга със съкровени приказки, дошли от най-лиричните мечти и спомени, съхранени в душата ми. "Прочетете" я със сърцето си и нека заедно се пренесем, поне за миг, в онзи приказно-вълшебен свят, където хората са по-добри и вярват в чудеса!

Съдържание на диска:

 01. Коледен сън

 02. Бяла Коледа

 03. Всичко, което искам за Коледа...

 04. Искам хората да щастливи

 05. Бог се роди

 06. Без теб на Коледа

 07. Нощна приказка

 08. Честита Нова година

 09. Витлеемската звезда

 10. Коледна молитва

 11. Молитва

12. Коледен сън (инструментал)

Всички права запазени. (c) 2001-2024 Веселин Маринов

уеб дизайн: Уебвижън